Želatina v prášku na nejrůznější dezerty. Ovocný dort s dortovou polevou je v létě vítaným hostem na dortovém stole. Tato dortová poleva je vyrobena s rostlinným zahušťovadlem karagenan a zajišťuje dortům nejen skvělý lesk, ale také to, že ovoce vydrží déle čerstvé. Příprava je velmi snadná: prášek se jednoduše smíchá s vroucí vodou a cukrem a přelije se na ovocný základ. Dále přidáte: 250 ml (1/4 l) vody nebo zředěné ovocné šťávy, 2 zarovnané polévkové lžíce cukru příprava Do malého kastrůlku nalijte 250 ml vody nebo zředěné ovocné šťávy. Přidejte obsah sáčku a 2 zarovnané lžíce cukru a dobře promíchejte metličkou. Za stálého míchání přivedeme tekutinu k varu. Dortovou polevu necháme dobrou 1 minutu vychladnout. Poté postupně rozetřeme po koláči pokrytém ovocem a necháme ztuhnout. Dort krájejte až po úplném vychladnutí dortové polevy.
Balení obsahuje: 12 g
Škrob, želírující látka karagenan, okyselující tartarát draselný, barviva (karmín, riboflavin).
| Energetická hodnota kJ | 1314 kJ |
| Energetická hodnota kcal | 314 kcal |
| Tuky | 0,5 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
| Sacharidy | 73 g |
| - z toho cukry | 4,5 g |
| Bílkoviny | 0,5 g |
| Vláknina | 0 g |
| Sůl | 0,09 g |
Německo
| Barva | červená |
| Výrobce | RUF |
| EAN | 40352381 |
| Kód produktu | 12128 |